Vilken ost passar bäst till pasta?

Vilken ost passar bäst till pasta?

Pasta är en av de mest mångsidiga maträtterna där ute, och det finns oräkneliga sätt att tillaga och garnera den på. Men när det kommer till att välja en ost att lägga till din pastarätt, kan det vara överväldigande att bestämma vilken som passar bäst. Här är några av de bästa ostarna att använda i din pastarätt.

Parmesan

Parmesan, som kommer från Parma, Italien, görs på komjölk, och är en av de mest använda ostarna i italiensk matlagning. Dess saltiga och ostiga smak passar perfekt till pasta. Den är vanligtvis riven och används som toppning på pasta.

Mozzarella

Mozzarella är en annan italiensk ost som görs av buffelmjölk. Det är en mjuk, färskost som smälter lätt och är perfekt att använda i pastarätter som kräver en mer krämig konsistens. Den rivs ofta i bitar och läggs på pastan.

Pecorino

Pecorino är en hårdost som görs av fårmjölk. Den har en skarp, salt smak som passar bra ihop med robusta pastarätter, t.ex. spaghetti alla carbonara. Osten kan finrivas eller strimlas och används på samma sätt som parmesan.

Gorgonzola

Gorgonzola är en italiensk blåmögelost som är gjord på komjölk. Den har en skarp smak som kan vara överväldigande på egen hand. Men när den används i pastarätter, bidrar den med en intensiv smak som lyfter hela rätten.

Ricotta

Ricotta är en mjuk, vit italiensk ost som är gjord på komjölk. Det är en färskost som ofta används i pastarätter som lasagne och cannelloni för att ge smak och krämighet. Ricotta kan också smaksättas med örter och kryddor.

Skriv en kommentar

Prova en öl till ostbrickan

Prova en öl till ostbrickan

Ost och öl har länge varit en klassisk kombination för många mat- och dryckesentusiaster. Både ost och öl kommer i en mängd olika smaker och varianter, och när de kombineras på rätt sätt kan det skapa…

Visa hela inlägget