
Ost och choklad - en oväntad men välsmakande kombination
När man tänker på ost är det kanske inte choklad som första tanke som poppar upp i huvudet. Men faktum är att ost och choklad kan vara en oemotståndlig kombination som kittlar smaklökarna på ett fantastiskt sätt.
En av de mest kända kombinationerna är chokladfondue med frukt och ost. Genom att doppa frukten i smält choklad och sedan i riven ost får man en härlig blandning av sött och salt som smälter i munnen. Det är även vanligt att ha ostbricka med chokladkakor på sidan om för att komplettera smakupplevelsen.
En annan intressant kombination är att ha chokladsmör på ostskivan. Genom att blanda mjukt smör med hackad mörk choklad och riven apelsinskal får man en underbar smörig och chokladig smak som smälter snyggt ihop med ostens sälta.
En tredje variant är att ha chokladnibs på toppen av ostskivan. Genom att välja en mildare ost, som t.ex. brie eller camembert, kan man lätt balansera sötman från chokladen med ostens mildhet. Chokladnibs ger även en härlig crunch till röran.
Så nästa gång du har en ostbricka eller chokladkaka framför dig, tveka inte att experimentera lite med de två. Kanske hittar du en ny favoritkombination?